Τεχνολογία και ποιότητα λιπών & ελαίων (Ε)

Ιωάννης Τσάκνης

Περιγραφή

Το εργαστήριο εισάγει τους σπουδαστές στις βασικές κατηγορίες και στον ποιοτικό έλεγχο των λιπιδίων καθώς επίσης και στις βασικές διεργασίες της βιομηχανίας  λιπαρών υλών.

CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Ενότητες

Βασικές γνώσεις για τα λιπίδια και κατάταξη ενώσεων

Στόχοι Ενότητας

Οι σπουδαστές να μπορούν:

  1.  Να αναγνωρίζουν τις βασικές κατηγορίες λιπιδίων
  2. Να γράφουν τους χημικούς τύπους βασικών ενώσεων λιπιδίων

Λέξεις Κλειδιά

Λιπίδια, τριγλυκερίδια, λιπαρά οξέα

Αριθμός σαπωνοποίησης, αριθμός οξύτητας

 Στόχοι Ενότητας

Οι φοιτητές να μπορούν να προσδιορίζουν την οξύτητα και τον αριθμό σαπωνοποίησης σε δείγματα λιπαρών υλών

 Λέξεις Κλειδιά

Οξύτητα

Αριθμός σαπωνοποίησης, αριθμός οξύτητας

 Στόχοι Ενότητας

Οι φοιτητές να μπορούν να προσδιορίζουν την οξύτητα και τον αριθμό σαπωνοποίησης σε δείγματα λιπαρών υλών

 Λέξεις Κλειδιά

Οξύτητα

Διάκριση ελαιολάδων

 Στόχοι Ενότητας

Οι φοιτητές να μπορούν να κατατάσσουν ποιοτικά τα ελαιόλαδα με βάση τη νομοθεσία

 Λέξεις Κλειδιά

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, παρθένο ελαιόλαδο, λαμπάντε

 

Περιγραφή τρόπων παραλαβής λιπαρής ύλης (εκχύλιση, πίεση, τήξη)

 Στόχοι Ενότητας

Εξοικείωση των σπουδαστών με τη μέθοδο εκχύλισης ελαιούχων σπόρων

 Λέξεις Κλειδιά

Πίεση, εκχύλιση, τήξη

Πρώτο στάδιο ραφιναρίσματος για την απομάκρυνση φωσφατιδίων (λεκιθίνης)

 

Στόχοι Ενότητας

Οι φοιτητές μπορούν:

 

  1. Να αναγνωρίζουν τις μεθόδους απομάκρυνσης φωσφατιδίων
  2. Να αξιολογήσουν τη σπουδαιότητα ως πρώτο στάδιο στον εξευγενισμό

 

Λέξεις Κλειδιά

Ραφινάρισμα, λεκιθίνη

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A-

Αρ. Επισκέψεων :  4005
Αρ. Προβολών :  20145

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -