Περιεχόμενο μαθήματος

Περιεχόμενο μαθήματος

  1. Γιατί τρεφόμαστε
  2. Υδατάνθρακες
  3. Διαιτητικές ίνες
  4. Πρωτεΐνες και αμινοξέα
  5. Λιπίδια
  6. Μέταλλα ιχνοστοιχεία
  7. Βιταμίνες
  8. Νερό
  9. Πέψη τροφών
  10. Μεταβολισμός θρεπτικών συστατικών
  11. BMI ενέργεια
  12. Η σωστή διατροφή
  13. Υπέρβαρος και παχυσαρκία, απώλεια βάρους
  14. Διατροφικά συμπληρώματα
  15. Η διατροφή στην τρίτη ηλικία
  16. Διαταραχές πρόσληψης τροφών
  17. Διατροφή και υπέρταση
  18. Διατροφή και δυσλιπιδαιμίες
  19. Σακχαρώδης διαβήτης

Μαθησιακοί στόχοι

Μαθησιακοί στόχοι

Μετά το τέλος του μαθήματος οι φοιτητές και απόφοιτοι, θα πρέπει να είναι γνώστες των βασικών αρχών της διατροφής και να γνωρίζουν τις κύριες διαιτητικές συστάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συχνότερων ασθενειών, όπου μια διαιτητική παρέμβαση συμβάλλει θετικά.

Επιπλέον συνιστώμενη βιβλιογραφία και υλικό προς μελέτη

Βιβλιογραφία

Ελληνική:

http://www.grespen.org/ Ελληνική Εταιρεία Διατροφής και Μεταβολισμού

Ξενόγλωσση :

http://www.espen.org/ Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διατροφής και Μεταβολισμού

Προαπαιτούμενα

Προαπαιτούμενα

Αρκούν οι βασικές αρχές βιολογίας και χημείας και θα βοηθούσαν γνώσεις φυσιολογίας και βιοχημείας, στην ευκολότερη κατανόηση.

Διδάσκοντες

Διδάσκοντες

Αναστασία Κανέλλου

Βιογραφικό