2. Παρασκευή κραγιόν

Επισήμανση και ονομασία των συστατικών στη σύνθεση κραγιόν. Εισαγωγή στα βρωμοξέα. Παρασκευή λιπαρής βάσης. Διασπορά των πιγμέντων στη λιπαρή βάση. Απόχυση θερμού μίγματος σε καλούπια. Αποχωρισμός των ραβδίων από τα καλούπια.

Στόχοι Ενότητας

Σκοπός της ενότητας είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν την ικανότητα να παρασκευάζουν κραγιόν και να τα διαμορφώνουν σε ραβδία. Επιπλέον, να πραγματοποιούν διασπορά χρωμάτων σε λιπαρή βάση αλλά και να κατανοήσουν τον τρόπο δράσης των ανεξίτηλων και των επικαλυπτικών κραγιόν. Επίσης να γνωρίζουν τα συστατικά (φυσικοχημικές, κοσμητολογικές ιδιότητες) που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα προϊόντα ψιμυθίωσης.

Βιβλιογραφία

Εργαστηριακές ασκήσεις Κοσμητολογίας ΙΙI, Ε. Τσιρίβας, A. Βαρβαρέσου, Αθήνα 2005.

Λέξεις Κλειδιά

Ανεξίτηλο κραγιόν, επικαλυπτικό κραγιόν, προϊόντα μέικ απ χειλιών.

2. Παρασκευή κραγιόν
2. Παρασκευή κραγιόν

Επισήμανση και ονομασία των συστατικών στη σύνθεση κραγιόν. Εισαγωγή στα βρωμοξέα. Παρασκευή λιπαρής βάσης. Διασπορά των πιγμέντων στη λιπαρή βάση. Απόχυση θερμού μίγματος σε καλούπια. Αποχωρισμός των ραβδίων από τα καλούπια.