4. Παρασκευή αντηλιακής κρέμας προσώπου με δείκτη ηλιακής προστασίας 30

Επισήμανση και ονομασία των συστατικών στη σύνθεση αντηλιακής κρέμας προσώπου με δείκτη ηλιακής προστασίας 30. Μηχανισμοί δράσης οργανικών και ανόργανων αντηλιακών φίλτρων. Μικρολεπτόκοκκα ανόργανα αντηλιακά φίλτρα. Επικαλύψεις των ανόργανων φίλτρων για τη διασπορά τους στην κρέμα αλλά και την αύξηση της σταθερότητά τους.  Παρασκευαστική διαδικασία αντιηλιακής κρέμας προσώπου με δείκτη ηλιακής προστασίας 30.

Στόχοι Ενότητας

Σκοπός της ενότητας είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν την ικανότητα να παρασκευάζουν αντιηλιακή κρέμα προσώπου με δείκτη ηλιακής προστασίας 30 και να κατανοήσουν τον τρόπο δράσης των αντιηλιακών προϊόντων ανάλογα με το είδος των οργανικών, ανόργανων και μικρολεπτόκοκκων αντηλιακών φίλτρων που χρησιμοποιούνται για την προστασία του δέρματος. Επίσης να γνωρίζουν τα συστατικά (φυσικοχημικές, κοσμητολογικές ιδιότητες) που χρησιμοποιούνται σε τέτοια προϊόντα.

Βιβλιογραφία

Εργαστηριακές ασκήσεις Κοσμητολογίας ΙΙI, Ε. Τσιρίβας, A. Βαρβαρέσου, Αθήνα 2005.

Λέξεις Κλειδιά

Αντηλιακή κρέμα προσώπου, δείκτης ηλιακής προστασίας (SPF) 30, οργανικά, ανόργανα και μικρολεπτόκοκκα αντηλιακά φίλτρα.

4. Παρασκευή αντιηλιακής κρέμας προσώπου με δείκτη ηλιακής προστασίας 30
4. Παρασκευή αντηλιακής κρέμας προσώπου με δείκτη ηλιακής προστασίας 30

Επισήμανση και ονομασία των συστατικών στη σύνθεση αντηλιακής κρέμας προσώπου με δείκτη ηλιακής προστασίας 30. Μηχανισμοί δράσης οργανικών και ανόργανων αντηλιακών φίλτρων. Μικρολεπτόκοκκα ανόργανα αντηλιακά φίλτρα. Επικαλύψεις των ανόργανων φίλτρων για τη διασπορά τους στην κρέμα αλλά και την αύξηση της σταθερότητά τους. Παρασκευαστική διαδικασία αντιηλιακής κρέμας προσώπου με δείκτη ηλιακής προστασίας 30.