3. Κρέμες (γ’ μέρος)

Γίνεται εισαγωγή στα προϊόντα μέικ απ και εξηγείται ο διαχωρισμός σε κρέμες βάσης μέικ απ και μέικ απ. Εξηγούνται οι φυσικοχημικές ιδιότητες των βασικών συστατικών τους. Αναφέρονται τα βασικά πιγμέντα που χρησιμοποιούνται καθώς και οι αναλογίες που χρησιμοποιούνται. Ιδιότητες πιγμέντων.

Στόχοι Ενότητας

Να γνωρίζει ο φοιτητής:

  • Τις διαφορές κρέμας βάσης μέικ-απ και μέικ-απ.
  • Τα πιγμέντα που χρησιμοποιούνται.
  • Τις μεθόδους διαβροχής των πιγμέντων.

Βιβλιογραφία

  • Τσιρίβας Ε., «Σημειώσεις Κοσμητολογίας ΙΙ».
  • Τσιρίβας Ε., Παπαγεωργίου Σ., «Εργαστηριακές Ασκήσεις Κοσμητολογίας ΙΙ».
  • Τσιρίβας Ε., Βαρβαρέσου Α., «Εργαστηριακές Ασκήσεις Κοσμητολογίας ΙΙΙ».

Λέξεις Κλειδιά

Κρέμες βάσης μέικ-απ,  πιγμέντα μέικ-απ.