2. Κραγιόν (α΄μέρος)

Γίνεται εισαγωγή στα κραγιόν χειλιών, στις απαιτούμενες ιδιότητες του ραβδίου καθώς και του στρώματος που πρέπει να αφήνει στα χείλη. Αναλύονται τα χρώματα που χρησιμοποιούνται (βρωμοξέα, πιγμέντα, λάκες, ιριδίζοντα πιγμέντα) και οι τεχνολογίες  ενσωμάτωσής τους  στο κραγιόν. Αναλύεται η ταυτομέρεια των βρωμιωμένων παραγώγων της φλουρεσκεΐνης (βρωμοξέα) και η επίδραση της ταυτομέρειας στη διαλυτότητα του βρωμοξέος καθώς και στις φυσικοχημικές ιδιότητες του ραβδίου.

Στόχοι Ενότητας

Μετά το τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν:

  • Τις βασικές καλλυντικοτεχνικές μορφές κραγιόν καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μορφής.
  • Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται και τους εξειδικευμένους μηχανισμούς χρωματισμού.
  • Τις μεθόδους ενσωμάτωσης των χρωμάτων στη μάζα του κραγιόν.

Επίσης θα είναι σε θέση να:

  • Να αναπτύσσουν νέες συνθέσεις κραγιόν.

Βιβλιογραφία

  • Τσιρίβας Ε., Σημειώσεις Κοσμητολογίας ΙΙI.
  • Τσιρίβας Ε., Βαρβαρέσου Α., Παπαγεωργίου Σ., Βασικές Αρχές Κοσμητολογίας, ΙSBN: 978-960-394-920-6, EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ ΑΕ 2013.
  • Τσιρίβας Ε., Βαρβαρέσου Α., Εργαστηριακές Ασκήσεις Κοσμητολογίας ΙΙΙ.

Λέξεις Κλειδιά

Ραβδία κραγιόν, βρωμοξέα, λάκες, πιγμέντα, ιριδίζοντα (μαργαρώδη) πιγμέντα, βρωμιωμένα παράγωγα της φλουρεσκεΐνης-ταυτομέρεια, τεχνικές διασποράς χρωμάτων.