11. Συγκλεισιακές σχέσεις φυσικών φραγμών

Περιγράφονται και αναλύονται οι συγκλεισιακές σχέσεις των φυσικών φραγμών και οι συγκλεισιακές επαφές των οπισθίων και πρόσθιων δοντιών στη θέση μέγιστης συναρμογής και κατά τις λειτουργικές κινήσεις της κάτω γνάθου. Γίνεται εκτενής αναφορά της συγκλεισιακής μορφολογίας των οπισθίων δοντιών. Αναλύονται τα είδη των συγκλεισιακών επαφών των οπισθίων δοντιών κατά την μεγίστη συναρμογή και που μπορούν να αποδοθούν στις προσθετικές αποκαταστάσεις. Αναλύονται διεξοδικά οι παράγοντες που επιδρούν στην συγκλεισιακή μορφολογία των δοντιών σε οριζόντιο και κάθετο επίπεδο.

Στόχοι Ενότητας

Η σπουδή των τύπων σύγκλεισης του φυσικού φραγμού, της συγκλεισιακής μορφολογίας, των συγκλεισιακών επαφών των οπισθίων και πρόσθιων δοντιών στη θέση μέγιστης συναρμογής και κατά τις λειτουργικές κινήσεις της κάτω γνάθου.

Λέξεις Κλειδιά

Συγκλεισιακή μορφολογία, συγκλεισιακές επαφές, σύγκλειση φυσικού φραγμού, κονδυλική τροχιά, τομική τροχιά, μασητικό επίπεδο, τάξεις κατά Angle, occlusal morphology, occlusal contacts, condylar inclination, incisor guidance, occlusal plane