10.Γραμμή Φορτώσεως (Ύψος εξάλων)

Στην παρούσα ενότητα περιγράφεται η έννοια της Γραμμής Φορτώσεως και αναλύονται οι σχετικοί ορισμοί. Περιγράφεται και αναλύεται ο προσδιορισμός της Γραμμής Καταστρώματος σε διαφορετικές περιπτώσεις κατασκευής καταστρώματος πλοίων.

Περιγράφεται το περιεχόμενο του πιστοποιητικού Γραμμής Φορτώσεως και ο τρόπος σήμανσης. Παρατίθενται οι σημάνσεις της Γραμμής Φορτώσεως και επεξηγούνται οι συμβολισμοί της Γραμμής Φορτώσεως και παρατίθενται οι σημάνσεις Γραμμής Φορτώσεως με χρήση δίσκου και τριγώνου.

 Στόχοι Ενότητας

Μετά το πέρας της διδασκαλίας αυτής της ενότητας, οι φοιτήτριες / φοιτητές θα έχουν κατανοήσει την έννοια της Γραμμής Φορτώσεως, η επιλογή της σήμανσης και η τοποθέτηση της σήμανσης. Θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αντίστοιχα διατάγματα για τον υπολογισμό της Γραμμής Φορτώσεως.

Βιβλιογραφία

  • «ΝΑΥΠΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» Διδακτικές Σημειώσεις,ΤΕΙ Αθήνας 2012, Γ.Χατζηκωνσταντής.
  • Γραμμή Φορτώσεως 1966 / ΦΕΚ Α 125 / 4-6-1968.
  • ΠΔ 399 / ΦΕΚ Α 110 / 8-5-1980.

Λέξεις Κλειδιά

Βύθισμα, Γραμμή Φορτώσεως, Γραμμή Καταστρώματος, Γραμμή Φόρτωσης Χειμώνα, Γραμμή Φόρτωσης Βορείου Ατλαντικού, Γραμμή Φόρτωσης Τροπική, Γραμμή Φόρτωσης Γλυκού Νερού, Γραμμή Φόρτωσης Τροπικού Γλυκού Νερού, Γραμμή Φορτώσεως Ξυλείας, Σήμανση Γραμμής Φορτώσεως, Ζώνες και περιοχές.