Διατροφή - Διαιτολογία
Ενότητες
Διατροφή και δυσλιπιδαιμίες
Αίτια εκδήλωσης, διαιτητικά αίτια, διατροφική αγωγή
Στόχοι Ενότητας
Να γνωρίζουν οι φοιτητές το ρόλο της διατροφής και ιδιαίτερα των λιπιδίων και πως αυτά επηρεάζουν το λιπιδαιμικό προφίλ. Να γνωρίζουν τις διαιτητικές συστάσεις για την υπερτριγλυκεριδαιμια, υπερχοληστερολαιμία και άλλες δυσλιπιδαιμίες.
Λέξεις Κλειδιά
Δυσλιπιδαιμία, υπερλιπιδαιμία, υπερλιποπρωτεϊναιμία, υπεροχοληστερολαιμία, υπερτριγλυκεριδαιμία, διατροφή και δυσλιπιδαιμια