2. Παράγοντες που επηρεάζουν την δραστικότητα των ενζύμων

Παρουσίαση των παραγόντων  που επηρεάζουν την δραστικότητα των ενζύμων (pH, θερμοκρασία, κλπ).

Στόχοι Ενότητας

Να εξοικειωθούν οι φοιτητές με έννοια της κινητικής. Να γίνει κατανοητός ο υπολογισμός της φυσικής έννοιας της κατάλυσης, βάσει των μετρήσεων που έχουν λάβει.

Βιβλιογραφία

  1. Αντώνη Τρακατέλλη, «Βιοχημεία –Τεύχος Β2 », Θεσσαλονίκη 1976
  2. Ι. Γ. Γεωργάτσου, « Βιοχημεία ».Τόμος Α’ – 6η Εκδοση Εκδόσεις Γιαχούδη- Γιαπούλη, Θεσσαλονίκη 1989
  3. Lubert Stryer, « Βιοχημεία », Τόμος Ι, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 1997
  4. Bernt, E. & Bergmeyer, H.U. (1974) in Methods of Enzymatic Analysis (Bergmeyer, H.U., ed.) ν 3, pp. 1304-1307; Νerlag Chemie, Weinheim/Academic Press, Inc. New York and London.
  5. Boehringer Mannheim Biochemica “Methods of Enzymatic Food Analysis” 1984

Λέξεις Κλειδιά

Εξοκινάση (ΗΚ), γλυκόζη-6-φωσφoτοαφυδρογονάση (G6P-DH), ισομεράση της φωσφορικής γλυκόζης (PGI),  ΑΤΡ,  NADP,  6- Φωσφορική γλυκόζη, 6-Φωσφορική φρουκτόζη, 6-Φωσφογλυκουρονικό (φωσφογλυκονολακτόνη).