4. Υψιτυπικοί μέθοδοι / Τυπογραφία

Ταξινομούνται μέσω ιστορικών στοιχείων το σύστημα των εκδόσεων και οι εκτυπωτικές μηχανές.Αναλύονται τα μέρη των τυπογραφικών εκτυπωτικών μηχανών.Παρουσιάζονται οι τομείς και οι δράσεις της τυπογραφικής παραγωγής, μέσω της τυπογραφικής δεοντολογίας.

Επίσης αναλύονται τα μέρη των φλεξογραφικών εκτυπωτικών μηχανών. Παρουσιάζονται οι τομείς και οι δράσεις της φλεξογραφικής παραγωγής, μέσω των ποιοτικών δυνατοτήτων στις σχέσεις των μηχανισμών (Άνιλοξ) και μελανιών υποστρωμάτων και μηχανών.

Στόχοι Ενότητας

Να κατανοήσουν τα παραγωγικά τυπογραφικά εκτυπωτικά συστήματα και τα φλεξογραφικά εκτυπωτικά συστήματα με γενικό τρόπο, μέσω της τεχνικής της στοιχειοθεσίας, της εκτυπωτικής της τυπογραφίας και της φλεξογραφίας. Παρουσιάζονται τα μέρη της εκτυπωτικής μηχανής,καθώς και οι δυνατότητες στην ποιότητα και την παραγωγή. Να αναδείξουν τις σχέσεις στους τομείς της σύνθεσης και εκτύπωσης στις φάσεις παραγωγής, μέσω της τυπογραφικής μηχανής και να προσδιορίζουν τις δυνατότητες της τυπογραφίας.

Επίσης να αναδείξουν τις σχέσεις στους τομείς της σύνθεσης και εκτύπωσης στις φάσεις παραγωγής, μέσω της μηχανής και να προσδιορίζουν τις δυνατότητες της εκτύπωσης στην φλεξογραφία.

Λέξεις Κλειδιά

Τυπογραφία, τυπογραφική μηχανή, στοιχειοθεσία,  φλεξογραφία, μηχανή στακ, μηχανή κεντρικού τυμπάνου, εκτύπωση ανιλίνης.