9. Ψηφιακή Εκτύπωση (Ψ.Ε.)

Αναλύονται μέσω ιστορικών στοιχείων το σύστημα των ψηφιακών εκτυπώσεων και της διαχείρισης των αρχείων για εκτύπωση. Περιγράφονται οι ψηφιακές τεχνολογίες και οι εκτυπωτικές μηχανές που υποστηρίζονται από τα χαρακτηριστικά της ηλεκτρονικής τεχνολογίας.Παρουσιάζονται οι κατασκευές των εκτυπωτικών μηχανών (σε συνδιασμό με τις ηλεκτρονικές τεχνολογίες),π.χ. ηλεκτροφωτογραφία,ψεκασμού καθώς και τα ειδικότερα υλικά που την προσδιορίζουν ανάλογα με την εφαρμογή στην διαδικασία εκτύπωσης.

Παρουσιάζονται οι τομείς και οι δράσεις της μεθόδου μέσω αρχείων και αναλύονται οι δράσεις στους τομείς εφαρμογής στην εκτυπωτική της περιορισμένης παραγωγικής ισχύος.Αποδεικνύεται η διαφορετικότητα της μεθόδου με σκοπό της κατά ζήτηση έκδοσης εκτύπωσης με δυνατότητες επανέκδοσης σε κατά ζήτηση των αρχείων-ενοτήτων-βιβλίων.Αναλύονται οι δυνατότητες των ηλεκτρονικών διεργασιών μεταξύ συμβατότητας μελάνης (τόνερ,κ.λπ.)και τεχνολογίας εκτύπωσης.

Στόχοι Ενότητας

Να κατανοήσουν τα εκτυπωτικά συστήματα της ψηφιακής μεθόδου με γενικό τρόπο, μέσω της διαχείρισης εντολών και εργαλείων στις εκτυπωτικές μηχανές.Παρουσιάζονται τα μέρη της αντίστοιχης μεθόδου,καθώς και οι δυνατότητες στην ποιότητα και την μειωμένη παραγωγική ικανότητα στην κατά απαίτηση εκτύπωση σε διάφορα υποστρώματα. Στόχοι είναι αφενός η κατανόηση των μεθόδων αλλά και η μεθοδολογία ανάλυσης και κατανομής των φάσεων της παραγωγής στους τομείς παραγωγής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των χαρακτηριστικών των υποστρωμάτων, όπου και προσδιορίζουν τις ποιοτικές και ποσοτικές δυνατότητες.

Λέξεις Κλειδιά

Ψηφιακές εκτυπώσεις,ηλεκτροφωτογραφία,τόνερ,ιονογραφία,εκτύπωση μέσω ψεκασμού.