Γεωδαισία

Ενότητες

7. Ορισμός και υλοποίηση Γεωδαιτικού DATUM. Ελληνικά γεωδαιτικά συστήματα αναφοράς

Παρουσιάζονται ο ορισμός και οι μέθοδοι υλοποίησης ενός παγκόσμιου και εθνικού γεωδαιτικού συστήματος αναφοράς. Αναλύεται ο κλασικός αστρογεωδαιτικό προσδιορισμός και αναφέρονται οι σύγχρονοι τρόποι υλοποίησης. Περιγράφονται τα γεωδαιτικά datum που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Τεκμηριώνεται η διαδικασία του μετασχηματισμού ομοιότητας μεταξύ δύο διαφορετικών συστημάτων και δίνονται παραδείγματα από σύγχρονες εφαρμογές μετασχηματισμών.

Στόχοι Ενότητας

Κατανόηση των μεθόδων υλοποίησης ενός γεωδαιτικού datum. Παροχή των  απαραίτητων πληροφοριών για τα γεωδαιτικά συστήματα αναφοράς που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα. Κατανόηση του μαθηματικού μοντέλου του μετασχηματισμού ομοιότητας.

Λέξεις Κλειδιά

Γεωδαιτικό datum, ελληνικά γεωδαιτικά datum, μετασχηματισμός ομοιότητας.

7. Ορισμός και υλοποίηση Γεωδαιτικού DATUM. Ελληνικά γεωδαιτικά συστήματα αναφοράς
07. Ορισμός και υλοποίηση Γεωδαιτικού DATUM. Ελληνικά γεωδαιτικά συστήματα αναφοράς

Παρουσιάζονται ο ορισμός και οι μέθοδοι υλοποίησης ενός παγκόσμιου και εθνικού γεωδαιτικού συστήματος αναφοράς. Αναλύεται ο κλασικός αστρογεωδαιτικό προσδιορισμός και αναφέρονται οι σύγχρονοι τρόποι υλοποίησης. Περιγράφονται τα γεωδαιτικά datum που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Τεκμηριώνεται η διαδικασία του μετασχηματισμού ομοιότητας μεταξύ δύο διαφορετικών συστημάτων κ