7. Βιταμίνες

Λιποδιαλυτές και υδατοδιαλυτές βιταμίνες, ο ρόλος τους στις λειτουργίες του οργανισμού, τροφές με σημαντική περιεκτικότητα βιταμινών, συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα, αλληλεπιδράσεις στην βιοδιαθεσιμότητα και  κίνδυνοι υπερδοσολογίας από διατροφικά συμπληρώματα.

Στόχοι Ενότητας

Να γνωρίζουν οι φοιτητές το ρόλο των βιταμινών, τις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες και σε ποιες τροφές περιέχονται.

Λέξεις Κλειδιά

Υδατοδιαλυτές, λιποδιαλυτές, υποβιταμίνωση, υπερβιταμίνωση.