Διατροφή
Ενότητες
21. Γλυκαντικές ουσίες, Mπαχαρικά/μυρωδικά
Γλύκανση τροφών, ζάχαρη, διατροφική σημασία, ιδιότητες, μέλι, υποκατάστατα ζάχαρης, γλυκαντικές ύλες. Μπαχαρικά και μυρωδικά, χρήση, συστατικά, ενισχυτές γεύσεων.
Στόχοι Ενότητας
Διατροφική αξία και κύριες ιδιότητες/ χαρακτηριστικά των μυρωδικών, μπαχαρικών και γλυκαντικών υλών.
Λέξεις Κλειδιά
Ζάχαρη, σακχαρόζη, μέλι, πολυόλες, φρουκτόζη, ασπαρτάμη, φυσικές και τεχνητές γλυκαντικές ύλες.