21. Γλυκαντικές ουσίες, Mπαχαρικά/μυρωδικά

Γλύκανση τροφών, ζάχαρη, διατροφική σημασία, ιδιότητες, μέλι, υποκατάστατα ζάχαρης, γλυκαντικές ύλες. Μπαχαρικά και μυρωδικά, χρήση, συστατικά, ενισχυτές γεύσεων.

Στόχοι Ενότητας

 Διατροφική αξία και κύριες ιδιότητες/ χαρακτηριστικά των μυρωδικών, μπαχαρικών και γλυκαντικών υλών.

Λέξεις Κλειδιά

Ζάχαρη, σακχαρόζη, μέλι, πολυόλες, φρουκτόζη, ασπαρτάμη, φυσικές και τεχνητές γλυκαντικές ύλες.