Φυσιολογία (N1-1020)

Ενότητες

Φυσιολογία πρόσληψης τροφής, κορεσμού και λιπώδους ιστού

Περιγράφονται οι μηχανισμοί που ελέγχουν την πρόσληψη της τροφής με εστιασμό στα νευροενδοκρινικά στοιχεία που διέπουν την λειτουργία. Επίσης αναφέρονται πειραματικά δεδομένα. Αναλύεται η φυσιολογία των λιπών.

 

Στόχοι Ενότητας: H κατανόηση του τρόπου ρύθμισης της λήψης της τροφής, του κορεσμού και των ενδοκρινικών μηχανισμών που υπεισέρχονται

 

Λέξεις Κλειδιά: Ρύθμιση πρόσληψης τροφής, λεπτίνη, έλεγχος και έκκριση λεπτίνης, ζωικά μοντέλα, NPY, χολεκυστοκινίνη, λιπώδης ιστός, μεταβολισμός λιπών, είδη λιπαρών και λιποπρωτεϊνών, τριγλυκερίδια, χοληστερόλη, αθηροσκλήρυνση, επικινδυνότητα