5. Συσκευασία καλλυντικών προϊόντων

Περιγράφονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γυαλιού και του πλαστικού ως υλικού συσκευασίας. Αναλύονται οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαπερατότητα των πλαστικών και οι συνέπειες της προσροφητικότας ουσιών στο εσωτερικό τοίχωμα των πλαστικών. Θερμοπλαστικά και θερμοσκληραινόμενα πλαστικά. Πολυολεφίνες. Αναλύονται και συγκρίνονται οι ιδιότητες του πολυαιθυλενίου χαμηλής και υψηλής πυκνότητας, του πολυπροπυλενίου, πολυστυρολίου και του πολυβινυλοχλωριδίου. Αναλύονται και συγκρίνονται οι ιδιότητες των μετάλλων που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία.

Στόχοι Ενότητας

Να γνωρίζει ο φοιτητής :

  • Τις ιδιότητες του γυαλιού.
  • Τις ιδιότητες των πλαστικών.
  • Τα είδη των πλαστικών και τις πολυολεφίνες.
  • Τα είδη των μετάλλων για τη συσκευασία καλλυντικών.

Βιβλιογραφία

  • Τσιρίβας Ε., «Σημειώσεις Κοσμητολογίας ΙΙ».

Λέξεις Κλειδιά

Γυαλί, θερμοπλαστικά, διαπερατότητα και προσροφητικότητα πλαστικών, πολυολεφίνες, αργίλιο και συσκευασία καλλυντικών.