4. Ενδοφλέβια διαλύματα

Η ενότητα περιλαμβάνει:

Ταξινόμηση διαλυμάτων ως προς την σύσταση (κρυσταλλοειδή, κολλοειδή) και ως προς την ωσμωτικότητα (ισότονα, υπότονα, υπέρτονα)

Ιδιότητες και ενδείξεις χορήγησης

Επιπλοκές  κατά την χορήγηση και μέτρα πρόληψης

Στόχοι Ενότητας

Μετά το τέλος της ενότητας οι φοιτητές να είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν τα είδη των ενδοφλέβιων διαλυμάτων, τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους
  • Να γνωρίζουν τις ενδείξεις χορήγησης
  • Να προλαμβάνουν τις επιπλοκές
  • Να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης των επιπλοκών κατά την χορήγηση τους

Λέξεις Κλειδιά

Θρέψη, Τεχνητή διατροφή, εντερική διατροφή, παρεντερική διατροφή, εντερικά διαλύματα, παρεντερικά διαλύματα, επιπλοκές τεχνητής διατροφής