Διατροφή

Ενότητες

5. Λιπίδια, λιπαρά οξέα και λιποειδή

Ρόλος λιπιδίων, διαφοροποιήσεις λιπαρών οξέων, ιδιότητες, ανάγκες οργανισμού, συνέπειες έλλειψης ή δυσανάλογης πρόσληψης λιπαρών οξέων,  η επίδραση της πρόσληψης λιπιδίων στη συγκέντρωση χοληστερίνης και στο φάσμα λιποπρωτεϊνών.

Στόχοι Ενότητας

Να γνωρίζουν οι φοιτητές τα είδη των λιπαρών οξέων, σε ποιες τροφές περιέχονται και τη σημασία τους στη διατροφή, το ρόλο των λιπιδίων και της χοληστερόλης καθώς και τις διατροφικές συστάσεις.

Λέξεις Κλειδιά

Λιπίδια, λιπαρά οξέα, χοληστερίνη, λιποπρωτεΐνη.