Διατροφή
Ενότητες
17. Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα και αβγά
Είδη γάλατος, θερμική επεξεργασία, σύσταση, γαλακτοκομικά προιόντα, είδη τυριών. Αβγά, χαρακτηριστικά, διατροφική σημασία.
Στόχοι Ενότητας
Διατροφική αξία και κύριες ιδιότητες/ χαρακτηριστικά των γαλακτοκομικών.
Λέξεις Κλειδιά
Γάλα, ειδή γάλακτος και προϊόντων τους, ξινόγαλο, kefir, γιαούρτι, τυρί, αβγό, χοληστερόλη, λεκιθίνη. Η συμβολή των γαλακτοκομικών και του αβγού στη διατροφή.