1. Εργαστήριο προσανατολισμού (orientation): Δημιουργία και διαχείριση σχεσιακής βάσης δεδομένων με πραγματικά Προϊόντα Διαχείρισης Βάσης Δεδομένων (Data Base Management Systems)

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με τη δημιουργία και τη διαχείριση μίας απλής σχεσιακής βάσης δεδομένων με πραγματικά Προϊόντα Διαχείρισης Βάσης Δεδομένων (Data Base Management Systems). Το εργαστήριο εστιάζει στην επισήμανση των διαφορών στην περίπτωση υλοποίησης με χρήση των προϊόντων mySQL και Oracle. Επιπλέον, δίδονται στοιχεία για την εγκατάσταση προϊόντων διαχείρισης βάσης δεδομένων. Μετά την επεξεργασία του εργαστηρίου ο ενδιαφερόμενος θα έχει εγκαταστήσει προϊόντα για την παραπέρα άσκηση του και θα έχει κατανοήσει τα θέματα δημιουργίας βάσης δεδομένων στα δύο προϊόντα.

Λέξεις κλειδιά

Σχεσιακή βάση δεδομένων (Relational database), Προϊόντα Διαχείρισης Βάσης Δεδομένων (Data Base Management Systems), mySQL, Oracle, Εγκατάσταση (installation) προϊόντων Διαχείρισης Βάσης Δεδομένων, DBTechNet DebianDB virtual machine package