Η 10Η Ενότητα περιλαμβάνει την ανάλυση της ορολογίας της μυασθένειας Gravis, της επιδημιολογίας, της αιτιολογίας, της συμπτωματολογίας, της θεραπείας και της νοσηλευτικής φροντίδας και υποστήριξης του ασθενή και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Γίνεται ανάλυση της επιληψίας από την παιδική ηλικία μέχρι την ενήλικη ζωή. Γίνεται ανάλυση των ειδών επιληψίας, περιγραφή της συμπτωματολογίας της επιληψίας στα παιδιά και στους ενήλικες με ανάλυση ιδιαιτεροτήτων. Αναφέρεται η διαδικασία διάγνωσης, θεραπείας, και το πρωτόκολλο αντιμετώπισης επιληπτικής κρίσης. Γίνεται αναφορά στη διδασκαλία του αρρώστου για την αυτοφροντίδα και την ετεροφροντίδα του.
Στόχοι Ενότητας
Μετά από την παρακολούθηση και τη μελέτη του μαθήματος, ο φοιτητής νοσηλευτικής θα είναι σε θέση να ορίζει την εννοιοδότηση της μυασθένειας Gravis και της Επιληψίας σε κάθε ηλικία, την επιδημιολογία, την αιτιολογία, τη συμπτωματολογία, τη θεραπεία και να παρέχει υποστηρικτική φροντίδα στα άτομα που πάσχουν από αυτά τα νοσήματα. Να εφαρμόζει πρωτόκολλα νοσηλευτικής φροντίδας στα παραπάνω νοσήματα.
Βιβλιογραφία
- http://panacea.med.uoa.gr
- http://www.myasthenia.org/
- http://www.aarda.org/
- http://www.mayoclinic.org
- http://patient.info
- http://my.clevelandclinic.org
Λέξεις Κλειδιά
Μυασθένεια Gravis, συμπτωματολογία, διάγνωση, θεραπεία, πρωτόκολλο νοσηλευτικής φροντίδας, Επιληψία, μορφές, συμπτωματολογία, διάγνωση, θεραπεία, πρωτόκολλο νοσηλευτικής φροντίδας.