Βιολογική αξία ελαιολάδου

Στην ενότητα αυτή αναφέρονται αναλυτικά τα συστατικά  του ελαιόλαδου, τα οποία έχουν επίδραση στην υγεία του ανθρώπου.

Στόχοι Ενότητας

Να κατανοήσουν οι φοιτητές τα διατροφικά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Λέξεις Κλειδιά

Ελαιόλαδο, τριγλυκερίδια, λιπαρά οξέα, Ελαϊκό οξύ, Ελεύθερα λιπαρά οξέα, φωσφατίδια, Στερόλες, Αλειφατικές αλκοόλες, Φαινόλες, Τοκοφερόλες, Χρωστικές, αθηροσκλήρωση, καρκίνος, διαβήτης, υπέρταση.