3. Άσκηση 1-Ψηφιακή επεξεργασία εικόνας

Επιλέξτε ή κατασκευάστε μια τρισδιάστατη μακέτα από χαρτόνι.Σχεδιάστε την από όλες τις όψεις της, σαν να είναι τελείως διαφανής.Χρωματίστε με ακουαρέλες τα σχέδιά σας.Επεξεργαστείτε ψηφιακά τα σχέδια, με πολλαπλούς τρόπους, δημιουργώντας διαφάνειες, δημιουργώντας υφές, εντάσσοντάς τα σε ένα χωρικό περιβάλλον, δημιουργώντας νέες συνθέσεις με αυτά. Χρησιμοποιήστε στην ψηφιακή επεξεργασία των σχεδίων σας το φωτογραφικό υλικό με θέμα την διαφάνεια την σκιά και την αντανάκλαση και εντάξτε μέσα σε χώρους τα ψηφιακά σχέδια της διάφανης κατασκευής.

Στόχοι Ενότητας

Οι σπουδαστές αποκτούν δεξιότητες πάνω στην λειτουργία ηλεκτρονικών προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας, στην απόδοση της διαφανούς επιφάνειας και της τρισδιάστατης φόρμας. Συνδυάζουν την ζωγραφική στο χέρι με την ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνας. Τέλος δημιουργούν μέσω εικαστικών εργαλείων, χωρικές σχέσεις σε ψηφιακό περιβάλλον.

Λέξεις Κλειδιά

Χρώμα, υλικότητα, φωτογραφία, ψηφιακά εργαλεία, χειρονομία χρωματική επιλογή, χρωματικές κλίμακες, ματιέρες, δισδιάστατος- τρισδιάστατος χώρος, ψηφιακό κολλάζ.